Spring naar inhoud

Overzichtskaart Sliedrecht

Sliedrecht werkt in de regio Drechtsteden samen met andere gemeenten aan de energietransitie. Want door de krachten te bundelen, kan er meer bereikt worden. Intussen werkt de gemeente, samen met de inwoners en bedrijven, aan verschillende energiebesparende maatregelen en warmteopties voor een aardgasvrije gemeente. 

Wat speelt er in de gemeente Sliedrecht?

Overzichtskaart energietransitie Sliedrecht

EEN OVERZICHT

Aardgasvrij/warmtenet

Verminderen van broeikasgassen kan onder andere door van het aardgas af te gaan. Woningen van particuliere woningeigenaren, huurwoningen en verzorgingstehuis Parkzicht worden aardgasvrij gemaakt. Inmiddels zijn 1100 huurwoningen aangesloten op het warmtenet.


Uitgelicht project

Uitgelicht 

Sliedrecht-Oost is de eerste wijk in Sliedrecht die op weg gaat naar een aardgasvrije toekomst. Dit doet de gemeente samen met inwoners, woningcorporatie Tablis Wonen, energie- en afvalbedrijf HVC, netbeheerder Stedin en het Regionaal Energieloket. 


Energie besparen

Sliedrecht roept inwoners in alle buurten van de gemeente op om zelf de handen uit de mouwen te steken om aan de slag te gaan met energiebesparende maatregelen. Woningeigenaren worden uitgebreid voorgelicht over energiebesparing en de warmteopties.


Zon op dak/duurzame mobiliteit/energiebesparing 

Verduurzaming door zonne-energie op dak gekoppeld aan duurzame mobiliteit.


Uitgelicht project

Uitgelicht 

Green Deal met lokale ondernemers, voor verduurzaming door zonne-energie op dak gekoppeld aan duurzame mobiliteit op het bedrijventerrein ten noorden van de A15. Hierbij wordt 80% van de daken van de Nijverwaard, het Stationspark en het Noord-Oostkwadrant van zonnepanelen voorzien. 


Waterstof/aardgasvrij/zon op land

De gemeente ontwikkeld een ‘energyhub’ met zonneveld, geothermie, hoogspanningsstation en mogelijk door ondernemers gewenste waterstof-productie. Waarmee industriële processen kunnen worden verduurzaamd. 


Uitgelicht project

Uitgelicht 

Ontwikkeling de Driehoek tot een ‘energyhub’. 

Wat speelt er in de regio?


Snel naar één van de andere gemeenten:

Gemeente Albasserdam (tijdelijk offline)

Gemeente Dordrecht (BINNENKORT ONLINE)

gEMEENTE HARDINXVELD-GIESSENDAM (BINNENKORT ONLINE)

GEMEENTE HENDRIK-IDO-AMBACHT

gemeente Papendrecht

Gemeente Zwijndrecht

Regio Deal Drechtsteden - Gorinchem - Smart Delta Drechtsteden Drechtlab

Zij werken mee aan de energietransitie

Werken aan de energietransitie in de regio doen we samen! Met wie allemaal?

Bekijk de partners

Ik wil meedenken

Wat gaat de energietransitie voor jou betekenen? En wat vindt jij hierin belangrijk? We vragen inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties om mee te denken op het digitale platform 'Denk Mee Drechtsteden'. Op dit platform verschijnen regelmatig discussies, enquêtes en uitnodigingen voor (online) bijeenkomsten. Alle onderdelen van de energietransitie komen hier aan de orde: duurzaam opwekken (zonne- en windenergie), de overgang naar aardgasvrij, energie besparen en duurzame mobiliteit. Weten wat er nu speelt?


Ga naar het denk mee platform