Spring naar inhoud

Nationale Klimaatweek

Smart Delta Drechtsteden is klimaatsupporter en gaat voor een beter klimaat. Dat doen we samen, met onderwijs, bedrijfsleven en overheid. En met onze samenwerkingspartners uit de regio. Hoe we dat doen? Tijdens de Nationale Klimaatweek nemen we je daarin mee! Want een beter klimaat is goed voor ons allemaal, voor een duurzame regio en een groener Nederland.


Van 30 oktober t/m 5 november 2023 is de Nationale Klimaatweek 2023. Op onze speciale themapagina verzamelen we activiteiten uit de regio in het kader van de Nationale Klimaatweek. Én delen we tips en inspirerende verhalen. 


Iedereen kan meedoen!

Nationale Klimaatweeklaat je inspireren

Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. Dit is hét moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen. Een beter klimaat begint vandaag. En iedereen kan meedoen! Laat je inspireren en ga zelf aan de slag!

themapagina nationale klimaatweek

zo werken zij aan een beter klimaat

Werken aan een beter klimaat gaat verder dan het gebruiken van duurzame energie. We vroegen bedrijven en organisaties in de regio tijdens de Nationale Klimaatweek van 2022 hoe zij werken aan een beter klimaat. Lees hun aanpak, tips en succesverhalen en laat je inspireren!

Deze bedrijven gaan voor een beter klimaat (NKW 2022)

Koffiepartners gaat voor een beter klimaat

Smart Delta Drechtsteden

Smart Delta Drechtsteden klimaatsupporter

In 2022 sloot Smart Delta Drechtsteden zich voor het eerst aan als klimaatsupporter. Binnen Smart Delta Drechtsteden werken overheid, onderwijs en bedrijfsleven slim samen aan een toekomstbestendige regio voor de ongeveer 300.000 mensen die in de regio wonen. Samen bouwen zij aan onze maritieme topregio. Hoe? Door meer en betere woningen, nieuwe energie, slimme technologie, toegepaste innovatie, banen van nu en in de toekomst en een goede bereikbaarheid van de regio. Zo gaan we slim samen vooruit.

Meer over de smart delta drechtsteden

Over de Nationale Klimaatweek

Veel Nederlanders zijn al goed bezig en besparen energie. Dit is het moment om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te besparen. Veel overheden, bedrijven en huishoudens helpen al mee en leven steeds duurzamer. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseert de Rijksoverheid de Nationale Klimaatweek. 


Bezoek de website van de Nationale Klimaatweek