Spring naar inhoud

Nationale Klimaatweek

Smart Delta Drechtsteden is klimaatsupporter en gaat voor een beter klimaat. Dat doen we samen, met onderwijs, bedrijfsleven en overheid. En met onze samenwerkingspartners uit de regio. Hoe we dat doen? Tijdens de Nationale Klimaatweek nemen we je daarin mee! Want een beter klimaat is goed voor ons allemaal, voor een duurzame regio en een groener Nederland.


Van 30 oktober t/m 5 november 2023 is de Nationale Klimaatweek 2023. Eind oktober gaat hiervoor onze speciale themapagina weer live. Hierop verzamelen activiteiten uit de regio in het kader van de Nationale Klimaatweek. Én delen we tips en inspirerende verhalen. 


Iedereen kan meedoen!

Nationale Klimaatweeklaat je inspireren

Van overheid tot bedrijfsleven en van burgers tot scholieren, iedereen kan bijdragen aan een duurzamer Nederland. Dit is hét moment om nog bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer (energie) te besparen. Een beter klimaat begint vandaag. En iedereen kan meedoen! Laat je inspireren en ga zelf aan de slag!

themapagina nationale klimaatweek (binnenkort live)

zo werken zij aan een beter klimaat

Werken aan een beter klimaat gaat verder dan het gebruiken van duurzame energie. We vroegen bedrijven en organisaties in de regio hoe zij werken aan een beter klimaat. Lees hun aanpak, tips en succesverhalen en laat je inspireren!

Deze bedrijven gaan voor een beter klimaat

Koffiepartners gaat voor een beter klimaat

FC Dordrecht gaat voor een beter klimaat

FC Dordrecht organiseert klimaatneutrale wedstrijd

Een klimaatneutrale wedstrijd spelen in het betaald voetbal. Kan dat? Volgens Leon Vlemmings, Innovatiemanager bij FC Dordrecht en initiatiefnemer van De Waardevolle Club, kan dat zeker! Wat houdt zo’n wedstrijd precies in en waar komt dit idee vandaan? Leon vertelt je er graag meer over.

Meer over de klimaatneutrale wedstrijd

Over de Nationale Klimaatweek

Veel Nederlanders zijn al goed bezig en besparen energie. Dit is het moment om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te besparen. Veel overheden, bedrijven en huishoudens helpen al mee en leven steeds duurzamer. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseert de Rijksoverheid van 30 oktober t/m 5 november 2023 de Nationale Klimaatweek. 2023 doen we uiteraard weer mee! Houd onze website tegen die tijd in de gaten voor een update van onze activiteiten. Zet ook de knop om en doe mee!


Bezoek de website van de Nationale Klimaatweek