Spring naar inhoud

Deze bedrijven gaan voor een beter klimaat

Werken aan een beter klimaat gaat verder dan het gebruiken van duurzame energie. We vroegen bedrijven en organisaties in de regio hoe zij werken aan een beter klimaat. Lees hun aanpak, tips en succesverhalen en laat je inspireren!


KOFFIEPARTNERS GAAT VOOR EEN BETER KLIMAAT: "DUURZAAM ONDERNEMEN GEEFT EEN GOED GEVOEL"

Koffiepartners gaat voor een beter klimaat
KoffiePartners is een duurzame koffieleverancier uit de Randstad. Al meer dan 35 jaar staat het bedrijf voor constante kwaliteit, betrouwbare koffiemachines en super snelle en vriendelijke service. Als duurzame koffieleverancier stelt KoffiePartners ambitieuze doelen voor de toekomst en proberen ze met creatieve innovaties het verschil te maken. Maar wat drijft KoffiePartners en wat doen ze precies voor een beter klimaat? Bart Brouwer, eigenaar van KoffiePartners vertelt je er graag meer over.

LEES HET VERHAAL VAN KOFFIEPARTNERS

BMN DE KLERK BOUWMAATSCHAPPIJ GAAT VOOR EEN BETER KLIMAAT: "JE MOET BESMET WORDEN MET HET VERDUURZAAMVIRUS"

BMN de Klerk gaat voor een beter klimaat


BMN De Klerk Bouwmaatschappij is actief binnen 6 disciplines. Woningbouw, Industrie en utiliteitsbouw, Onderwijs en recreatie, Onderhoud en vastgoed, Renovatie en verduurzamen vastgoed en Prefab betonelementen. Wat drijft BMN De Klerk en wat doen ze precies voor een beter klimaat? Peter Huizer, directeur van BMN De Klerk Bouwmaatschappij vertelt je er meer over.

LEES HET VERHAAL VAN BMN DE KLERK

FEGON GAAT VOOR EEN BETER KLIMAAT: "JE HOEFT NIET DIRECT KOPLOPER TE ZIJN M.B.T. DUURZAAM ONDERNEMEN"

Fegon gaat voor een beter klimaat

Fegon, dé fabrikant op het gebied van waterbehandelingssystemen. Fegon levert waterontharders en waterzuiveringssystemen aan groothandels en dental depots. Daarnaast verzorgen ze de onderhoud en service van deze systemen met een eigen netwerk van monteurs. Wat drijft Fegon en wat doen ze precies voor een beter klimaat? Frits van der Kooij, directeur van Fegon vertelt je er meer over.

LEES HET VERHAAL VAN FEGON


​​​​​​​GEBR. DE KONING GAAT VOOR EEN BETER KLIMAAT: "IS IETS TOE AAN VERVANGING? VERVANG HET DAN VOOR HET MEEST DUURZAME ALTERNATIEF"

Gebr de Koning gaat voor een beter klimaat
Gebr. De Koning is actief binnen projecten in de grond-, weg- en waterbouw. Het aannemersbedrijf is met name goed in specifieke damwandoplossingen, dijkversterkingen, complex betonwerk, waterbouwkundige constructies en bijzondere funderingsconstructies. Wat drijft Gebr. De Koning en wat doen ze precies voor een beter klimaat? Leo van Dijk, technisch commercieel manager van Gebr. De Koning vertelt je er graag meer over.

LEES HET VERHAAL VAN GEBR. DE KONING

DE DUURZAAMHEIDSFABRIEK GAAT VOOR EEN BETER KLIMAAT: “WE KUNNEN JE EEN HEEL BOEKWERK GEVEN VAN WAT WE ALLEMAAL DOEN, MAAR ALS JE HIER KOMT SNAP JE PAS ÉCHT WAAR HET OVER GAAT"

Duurzaamheidsfabriek gaat voor een beter klimaat
De Duurzaamheidsfabriek is dé plek in de regio Drechtsteden waar bedrijven hun innovaties verder kunnen ontwikkelen. Maar wat is daar ‘duurzaam’ aan? Managing Director Daan Wortel legt uit hoe de combinatie van leren, werken en innoveren in de Duurzaamheidsfabriek de maatschappij verder brengt met de duurzame digitalisering en energietransitie.

LEES HET VERHAAL VAN DE DUURZAAMHEIDSFABRIEK

FC Dordrecht gaat voor een beter klimaat

FC Dordrecht organiseert klimaatneutrale wedstrijd

Een klimaatneutrale wedstrijd spelen in het betaald voetbal. Kan dat? Volgens Leon Vlemmings, Innovatiemanager bij FC Dordrecht en initiatiefnemer van De Waardevolle Club, kan dat zeker! Wat houdt zo’n wedstrijd precies in en waar komt dit idee vandaan? Leon vertelt je er graag meer over.

Meer over de klimaatneutrale wedstrijd

Over de Nationale Klimaatweek

Veel Nederlanders zijn al goed bezig en besparen energie. Dit is het moment om bewuster te leven, minder CO2 uit te stoten en meer te besparen. Veel overheden, bedrijven en huishoudens helpen al mee en leven steeds duurzamer. Dat is goed voor ons allemaal, een groener Nederland én onze portemonnee. Maar er moet nog veel gebeuren om de afgesproken CO2-doelen te behalen. Om nóg meer burgers en organisaties te inspireren zich in te zetten voor een beter klimaat, organiseert de Rijksoverheid van 31 oktober t/m 6 november 2022 de Nationale Klimaatweek. 2023 doen we uiteraard weer mee! Houd onze website tegen die tijd in de gaten voor een update van onze activiteiten.


Bezoek de website van de Nationale Klimaatweek