Spring naar inhoud

Deel dit artikel

 

Veel banen in de energietransitie

Huizen isoleren, zonnepanelen plaatsen, laadpalen neerzetten, maar ook huizen voorzien van een andere verwarmingsinstallatie, van ventilatie of een inductiekookplaat… Er is veel werk te doen om alle huizen en gebouwen de komende jaren energiezuinig en aardgasvrij te maken. En dat biedt goede kansen voor mensen die nu moeite hebben om aan het werk te komen. De regio Drechtsteden heeft namelijk cursussen opgezet die je zónder vooropleiding kunt volgen. Na ongeveer tien weken kun je aan het werk.


Huizen isoleren, zonnepanelen plaatsen, laadpalen neerzetten, maar ook huizen voorzien van een andere verwarmingsinstallatie, van ventilatie of een inductiekookplaat… Er is veel werk te doen om alle huizen en gebouwen de komende jaren energiezuinig en aardgasvrij te maken.

In tien weken aan het werk

Mensen werken in de energietransitie zonnepanelen - Energiekrant Smart Delta DrechtstedenProjectleider Dianne Dijkstra werkt aan een project in Sliedrecht, waar vijfhonderd huurwoningen stap voor stap worden geïsoleerd en klaargemaakt voor een aansluiting op het warmtenet. Dianne zoekt inwoners thuis op om hen op deze banen te wijzen. Dat kost tijd, maar levert ook mooie resultaten op. De Syrische Mohamad (26) is een mooi voorbeeld. Hij volgde een opleiding via het project en is klaar om aan het werk te gaan als warmtenet-isoleerder of zonnepanelenmonteur. Zijn broer wil de opleiding nu ook gaan volgen. De regio Drechtsteden hoopt dit succesvolle project uit te breiden, zowel binnen als buiten de regio, om hiermee meer mensen een baan te bieden binnen de energietransitie.


Het uitgebreide artikel lezen?

Wil je meer lezen over de syrische Mohameld en hoe de regio Drechtsteden inwoners opleidt voor een baan in de energietransitie? Kijk op:

REGIO DRECHTSTEDEN LEIDT INWONERS OP VOOR BAAN IN ENERGIETRANSITIE

Meer informatie?

Neem contact op met:

• Ingrid van Zimmeren, opgavemanager Human capital & arbeidsmarkt i.van.zimmeren@dordrecht.nl of

• Dianne Dijkstra, projectleider arbeidsmarkt en energietransitie Drechtsteden de.dijkstra@dordrecht.nl


Energiekrant Drechtsteden downloaden

De energiekrant op je gemakje digitaal doorbladeren? Dat kan!
Download de Energiekrant Drechtsteden (.pdf)

Energiekrant downloaden

De gehele Energiekrant Drechtsteden downloaden en op je gemakje digitaal doorbladeren? Dat kan!


Download de Energiekrant Drechtsteden.pdf


Deel deze pagina

 

Lees ook de andere artikelen uit de energiekrant