Spring naar inhoud

Deel dit artikel

 
25-09-2023 3 min. Leestijd

Subsidie voor mensen met een koophuis

Meer weten over subsidie voor investeringen in duurzame energie en energiebesparing voor jouw koophuis?

Als je in huis minder energie gebruikt, bespaar je geld én het is goed voor het klimaat. Heb je een huis gekocht en wil je energie besparen,dan betaalt de overheid een deel van de kosten. Je krijgt dus subsidie. Dit gaat via de ‘Subsidie voor investeringen in duurzame energie enenergiebesparing voor huiseigenaren’, in het kort ISDE. Om deze subsidie te krijgen, moet je bijvoorbeeld je huis beter isoleren, eenelektrische warmtepomp plaatsen of een zonneboiler.

Als je in huis minder energie gebruikt, bespaar je geld én het is goed voor het klimaat. Heb je een huis gekocht en wil je energie besparen,dan betaalt de overheid een deel van de kosten. Je krijgt dus subsidie.

Subsidie voor isoleren

Hoe beter je je huis isoleert, hoe meer de overheid meebetaalt. Als je na 2 april 2022 één isolatiemaatregel hebt laten uitvoeren in je huis, krijg je ongeveer 15% van de kosten terug. Heb je meer isolatiemaatregelen genomen, bijvoorbeeld de muren geïsoleerd én een warmtepompgeplaatst, dan krijg je ongeveer 30% van de kosten terug van de overheid.

Subsidie voor isolatieglas

Je kunt ook subsidie aanvragen voor het plaatsen van isolatieglas. Dit geldt voor HR++ glas, panelen in raamkozijnen, isolerende deuren en driedubbel glas. Let op: bij driedubbel glas krijg je alleen subsidie als je ook isolerende raamkozijnen hebt.

Subsidie voor elektrische warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op warmtenet

warmtenet - subsidie voor mensen met een koophuis - Energiekrant Smart Delta DrechtstedenDe ISDE-subsidie krijg je ook als je overstapt op duurzame verwarming. Bijvoorbeeld als je een warmtepomp neemt, een zonneboiler plaatst of als je huis wordt aangesloten op een warmtenet. Er zijn regels voor hoeveel subsidie je krijgt. Voor aansluiting op een warmtenet krijg je een vast bedrag. Lees meer over de subsidie op rvo.nl/isde.


WAAR KAN IK HULP KRIJGEN?

Je kunt zelf subsidie aanvragen, bijvoorbeeld door de stappen te volgen op rvo.nl/isde. Heb je hulp nodig? Dan kun je contact opnemen met het regionale energieloket van je gemeente. Op de website van het regionale energieloket vind je alle subsidies en leningen die er zijn voor mensen met een koophuis.

Het regionale energieloket

Het regionale energieloket vind je online via regionaalenergieloket.nl. Door je postcode in te vullen, krijg je meer informatie over subsidie van de landelijke overheid en van jouw gemeente. Je kunt vragen stellen via de chatfunctie op de website. Je kunt ook bellen naar 088 525 41 10.

Voorwaarden

Je krijgt niet zomaar subsidie – er zijn voorwaarden. Ten eerste moet je de eigenaar zijn van het huis waarvoor je de subsidie aanvraagt. Ten tweede moeten de maatregelen worden uitgevoerd door een erkende installateur. Je kunt de subsidie aanvragen tot 24 maanden nadat de maatregelen zijn uitgevoerd. Voor nieuwbouw, het groter maken van je huis of een airconditioning krijg je geen subsidie.


Lees meer over de subsidie op:

rvo.nl/isde
De Energiekrant Drechtsteden op je gemakje digitaal doorbladeren? Dat kan!
PDF-bestandDownload de Energiekrant Drechtsteden (.pdf)

Energiekrant downloaden

De gehele Energiekrant Drechtsteden downloaden en op je gemakje digitaal doorbladeren? Dat kan!


Download de Energiekrant Drechtsteden.pdf


Deel deze pagina

 

Lees ook de andere artikelen uit de energiekrant