Spring naar inhoud

Deel dit artikel

 

Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak?

Kijk op www.zonnedakje.nl

Ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen er op het dak van jouw huis passen? En wat dat jou kan opleveren? Via de website zonnedakje.nl kun je nu als inwoner van de regio Drechtsteden een schatting maken. De website geeft aan op welke daken er al zonnepanelen liggen. Ook maakt zonnedakje.nl een inschatting hoeveel zonnepanelen er op een bepaald dak geplaatst of nog geplaatst kunnen worden. Waarbij ook gekeken wordt hoeveel oppervlakte van het dak zon krijgt.


Ben je benieuwd hoeveel zonnepanelen er op het dak van jouw huis passen? En wat dat jou kan opleveren? Via de website zonnedakje.nl kun je nu als inwoner van de regio Drechtsteden een schatting maken.

Hoe werkt het?

Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak? zonnedakje.nl Energiekrant
Je kunt jouw adres invullen op https://zonnedakje.nl/zoek-dak en vervolgens meer informatie vinden over het dak van jouw huis en zien hoeveel ruimte mogelijk beschikbaar is voor zonnepanelen. Download hier ook met 1 klik op de knop gratis jouw rapport (PDF) voor een overzicht van de mogelijkheden op jouw dak.

Zonnepanelen in de regio

Hoeveel zonnepanelen zijn er dan in de regio Drechtsteden? Volgens de website hebben we 99.000 geschikte daken in de regio. In het voorjaar van 2022 lagen daar in totaal 440.000 zonnepanelen op. Samen wekken deze in totaal ongeveer 120 Mwh energie op per jaar. Is dat veel? Volgens de berekeningen kunnen er 3.400.000 zonnepanelen geplaatst worden op alle geschikte daken in de regio. Deze zouden dan in totaal ongeveer 917.000 mwh energie opwekken per jaar. Dat betekent dat we nu o p12.9% procent zitten. Ieder jaar worden in het najaar de gegevens van de deelnemende gemeenten bijgewerkt naar de actuele situatie.


Hoeveel zonnepanelen passen op mijn dak? zonnedakje.nl Energiekrant

Energiekrant Drechtsteden downloaden

De Energiekrant Drechtsteden op je gemakje digitaal doorbladeren? Dat kan!
PDF-bestandDownload de Energiekrant Drechtsteden (.pdf)

Energiekrant downloaden

De gehele Energiekrant Drechtsteden downloaden en op je gemakje digitaal doorbladeren? Dat kan!


Download de Energiekrant Drechtsteden.pdf


Deel deze pagina

 

Lees ook de andere artikelen uit de energiekrant