Spring naar inhoud

Deel dit artikel

 

De Energiecoöperatiedesk van Rabobank

Geen plek of geld voor zonnepanelen? Via een energiecoöperatie kun je tóch goedkope en duurzame energie krijgen. Dat is een groep mensen die samen op één plek duurzame stroom opwekken. Bijvoorbeeld met zonnepalen op het dak van het zwembad of een boerenbedrijf in de buurt. Sommige energiecoöperaties regelen zelfs een eigen windmolen in de wijk. Energiecoöperaties in de regio Drechtsteden kunnen daarbij advies krijgen van de Energiecoöperatiedesk van Rabobank. Of het nu gaat over het eerste gezamenlijke zonnedak of een groot zonnepark.


Geen plek of geld voor zonnepanelen? Via een energiecoöperatie kun je tóch goedkope en duurzame energie krijgen. Dat is een groep mensen die samen op één plek duurzame stroom opwekken.

ADVIES VOOR ENERGIECOÖPERATIES

Energiecooperatiedesk Hoe open ik een rekening? Hoe regel ik financiering? Hoe zorg ik dat meer mensen zich aansluiten? Dit soort vragen kun je stellen bij de Energiecoöperatiedesk. Of je nou net begint of al ervaring hebt. Je kunt bij Rabobank ook terecht voor advies over het lenen van geld en

over de verzekeringen voor jouw coöperatie. Rabobank brengt je ook in contact met andere energiecoöperaties. Zo kun je van elkaar leren.

Rabobank geeft geld

Energiecoöperaties in Zuid-Holland die klant zijn of worden bij Rabobank kunnen maximaal €10.000,- krijgen. Judith Cok, directeur coöperatieve Rabobank in de regio Zuid- Holland: ‘Een Energiecoöperatie heeft in het begin tijd en geld nodig om een goede plek te vinden en mensen te vinden die mee willen doen. Maar dat geld kunnen ze vaak nog niet lenen. Wij helpen hen deze lastige tijd door te komen door geld te geven. En zo helpen we ook onze omgeving en het milieu.’

Meer weten?

Meer weten over de Energiecoöperatiedesk? Mail dan naar ZH@rabobank.nl 

Energiekrant Drechtsteden downloaden

De Energiekrant Drechtsteden op je gemakje digitaal doorbladeren? Dat kan!
Download de Energiekrant Drechtsteden (.pdf)

Energiekrant downloaden

De gehele Energiekrant Drechtsteden downloaden en op je gemakje digitaal doorbladeren? Dat kan!


Download de Energiekrant Drechtsteden.pdf


Deel deze pagina

 

Lees ook de andere artikelen uit de energiekrant