Spring naar inhoud

Deel dit artikel

 

Hoe kunnen we meer energie besparen?

20% minder elektriciteit en gas in 2030

Ons doel is om in 2030 20% minder elektriciteit en gas te gebruiken dan in 2020. Daarvoor moet er nog flink wat gebeuren. Door de verhoogde gasprijzen is het gasverbruik in onze regio de afgelopen tijd al behoorlijk gedaald. Het elektriciteitsgebruik nam per huishouden minder af. 


De komende jaren zetten we vooral in op betere isolatie van huizen en bedrijfspanden. Daarvoor krijgen we hulp van het Rijk.

Meerjarige Collectieve Ontzorgingsaanpak

Energie besparen begint bij het regionaal energieloket

In 2024 is in de regio de Meerjarige Collectoeve Ontzorgingsaanpak (MCO-programma) gestart, als onderdeel van het Nationaal Isolatie Programma. Particuliere woningen die nog onvoldoende geïsoleerd zijn (energielabel E, F en G), krijgen een financiële bijdrage of worden op een andere manier ondersteund. De aanpak, waarbij de de zeven Drechtstedengemeenten samen met de regio gezamenlijk optrekken, duurt meerdere jaren. Uniek en anders dan we gewend zijn bij deze aanpak is dat de focus in het proces ligt op monitoren, leren en ontwikkelen. Iedere actie die wordt uitgezet wordt zorgvuldig geëvalueerd en waar nodig bijgesteld. 

Duurzaam Drechtsteden

Om inwoners te helpen bij het verduurzamen van hun woning, hebben de zeven gemeenten in de Drechtsteden het online energieloket Duurzaam-Drechtsteden ingericht. Hier kunnen inwoners en bedrijven terecht met al hun vragen over bijvoorbeeld isoleren, warmtepompen en zonnepanelen. Ook tijdelijke acties en speciale subsidies zijn hier te vinden.


Naar Duurzaam Drechtsteden

duurzaam drechtsteden - het energieloket van de regio Drechtsteden

Misschien vind je dit ook interessant?

Er speelt veel binnen de energietransitie in de regio. Wil je bijvoorbeeld weten wat jouw gemeente in de regio Drechtsteden doet op het gebied van de energietransitie? Of wil je alles weten over aardgasvrij wonen, of werken binnen de energietransitie? Dit en meer hebben we gebundeld! Je leest het via onderstaande link.


Interessante artikelen en links

Deel deze pagina