Spring naar inhoud

Deel dit artikel

 

Hoe kan ik meer energie besparen?

HULP BIJ ENERGIEBESPARING

Iedereen kan energie besparen. Bijvoorbeeld door korter te douchen of door je huis (beter) te isoleren. Energie besparen is met de huidige gasprijzen belangrijker dan ooit. Op deze pagina wijzen we je de weg.


Thuis en op het werk... je kunt overal energie besparen. Maar wat is slim om mee te beginnen en waar vind je meer informatie?

Energie besparen begint met Duurzaam Drechtsteden

Energie besparen begint bij het regionaal energieloket

Geen idee waar je moet beginnen met energiebesparing? Of welke subsidies er beschikbaar zijn voor jou? Vind je het lastig om een bedrijf te vinden dat jouw huis kan isoleren? Kijk dan op Duurzaam Drechtsteden. Hét energieplatform van de zeven Drechtstedengemeenten. Je krijgt hier antwoord op al je vragen over het verduurzamen van je woning, bedrijf of vereniging. Zo geven we gratis en onafhankelijk advies over isolatie, zonnepanelen, warmtepompen en meer. En vind je informatie over subsidies en financiering. 

Naar duurzaam-drechtsteden.nl 


Meer weten over hoe je energie kunt besparen? Of welke subsidies er zijn? Daarvoor kun je ook terecht op verschillende plekken:


tips voor energiebesparen in Engels, pools, arabisch, turks en bulgaars

Steffie legt moeilijke dingen op een makkelijke manier uit. En dat is verschillende talen, inclusief Nederlands, en over uiteenlopende onderwerpen. Zo ook over het thema energie. Kijk voor uitleg over energie én tips over energiebesparen op de website van Steffie.

energie.steffie.nl

Advies aan huis van de energiecoach

Woon je in Sliedrecht of Hardinxveld-Giessendam? De Energiecoaches van Het Nieuwe Wonen geven gratis advies bij jou thuis over energiebesparing en verduurzamen. Ook bij Drechtse Stromen kun je terecht voor een advies op maat van een energiecoach.

Het nieuwe wonenDRECHTSE STROMEN

energiehulp in dordrecht en papendrecht

In Dordrecht EN Papendrecht kun je de hulp inschakelen van de Energiehulp. In een korte tijd helpt de Energiehulp je gratis om je huis energiezuiniger te maken.

energiehulp dordrechtenergiehulp papendrecht

Geldfit

De besparingstips bieden niet voor iedereen genoeg hulp om de energierekening te blijven betalen. Op Geldfit.nl kan je een korte online test doen om te ontdekken hoe jouw financiële situatie is en welke hulp je verder kan krijgen. 

GELDFIT.NL

Zakelijk loket voor ondernemers

Voor ondernemers is er Duurzaam Drechtsteden met informatie over energiebesparende maatregelen, subsidies en lokale projecten en acties. 

Duurzaam-drechtsteden.nl

Ook op de website van de Omgevingsdienst is veel informatie te vinden.

ozhz.nl/themas/energie

Kijk ook eens bij het platform Duurzame Bedrijven Route, met bedrijven uit de regio die koploper zijn op het gebied van duurzaamheid. 

platformduurzamebedrijven.nl

HANDIG OM TE WETEN:

  • Kijk op het energieloket van je gemeente of er speciale acties zijn waar je aan mee kunt doen. Bijvoorbeeld de gratis cadeaubon voor energiebesparende maatregelen. 
  • Er zijn subsidies en financieringsmogelijkheden voor het isoleren van je huis. Je vindt ze op het energieloket van jouw gemeente. 
  • Ook op www.milieucentraal.nl of www.verbeterjehuis.nl vind je handige tips en checklists.

Misschien vind je dit ook interessant?

Er speelt veel binnen de energietransitie in de regio. Wil je bijvoorbeeld weten wat jouw gemeente in de regio Drechtsteden doet op het gebied van de energietransitie? Of wil je alles weten over aardgasvrij wonen, of werken binnen de energietransitie? Dit en meer hebben we gebundeld! Je leest het via onderstaande link.


Interessante artikelen en links

Deel deze pagina