Spring naar inhoud

Deel dit artikel

 

"Iedereen zou goed moeten nadenken over energie."

De kracht van de zon: LivingSun BV

Voor zonnepanelen hoef je in de regio Drechtsteden niet ver te zoeken: er zijn diverse lokale leveranciers en LivingSun is er een van. Eigenaar Frans Zoeteman vertelt over hun dagelijkse inzet voor de energietransitie.

Voor zonnepanelen hoef je in de regio Drechtsteden niet ver te zoeken: er zijn diverse lokale leveranciers en LivingSun is er een van. Eigenaar Frans Zoeteman vertelt over hun dagelijkse inzet voor de energietransitie.

EEN COMPLEET PLAATJE

“Zonnepanelen zijn een belangrijk onderdeel van wat we doen,” legt Frans uit, “maar we gaan verder dan dat. We willen een complete oplossing bieden.” Met andere woorden: een superservice waarbij de klant van A tot Z wordt ontzorgd. “We helpen niet alleen bij het kiezen van het soort zonnepanelen en het berekenen van de besparing, maar ook tijdens de aanleg, de certificering, de keuring en de aanmelding bij de energiemaatschappij.” Als het moet zet Zoeteman zelfs de bijbehorende app op de mobiel van de klant.

OPLOSSINGEN

De monteurs zijn niet voor één gat te vangen. Zoeteman vertelt: “Soms is een dak niet geschikt voor zonnepanelen, omdat er oude dakpannen op liggen, die snel kapotgaan. Maar ook dan vinden we een oplossing. We regelen iemand die het kan verhelpen, zodat er daarna alsnog zonnepanelen gelegd kunnen worden.”

“Voorlopig is het direct gebruiken van de opgewekte zonne-energie de beste oplossing.”

STROOM OPWEKKEN EN GEBRUIKEN

zonneparken Energiekrant Smart Delta DrechtstedenBij bedrijfspanden krijgen ze soms te maken met beperkingen op het terug leveren van energie. Daarom ziet Zoeteman lokale opslag – accu’s dus – op termijn als een geschikte oplossing om overbelasting van het elektriciteitsnet te voorkomen. Voorlopig is het direct gebruiken van de opgewekte zonne-energie de beste oplossing. “We bouwen in Papendrecht bijvoorbeeld een installatie van 700 zonnepanelen boven perenbomen. Daarmee worden de perenbomen beschermd en heeft de teler direct stroom voor zijn koelcellen.”

BEWUST NADENKEN OVER ENERGIE

Zoeteman roept inwoners op goed na te denken over energie: “Iedereen zou goed moeten nadenken over energie. Het hoort bij ons leven, dus wees slim met het gebruik ervan en het produceren. Koop zonnepanelen en gebruik de energie overdag – als die er is. Maar denk ook goed na: is dit energiegebruik wel nodig? Want we moeten het toch met elkaar voor elkaar krijgen.”

Energiekrant Drechtsteden downloaden

Dit artikel komt uit de Energiekrant Drechtsteden - editie Alblasserdam. Deze Energiekrant op je gemakje digitaal doorbladeren? Dat kan!
Download de Energiekrant Drechtsteden (.pdf)

Energiekrant downloaden

De gehele Energiekrant Drechtsteden downloaden en op je gemakje digitaal doorbladeren? Dat kan!


Download de Energiekrant Drechtsteden.pdf


Deel deze pagina

 

Lees ook de andere artikelen uit de energiekrant