Spring naar inhoud

Deel dit artikel

 
20-03-2024 2 min. Leestijd

Informatie voor inwoners

overal ontstaan initiatieven

Minstens zo waardevol als alle grote energieprojecten in de regio, zijn de (kleine) initiatieven die overal ontstaan. Zoals de groeiende groep huiseigenaren en huurders die zonnepanelen plaatsen op hun woning. Er komen er met de dag meer bij. In 2022 waren er al ruim 20.000 daken in de regio voorzien van zonnepanelen. (Bron: zonnedakje.nl).

Ook rijden steeds meer mensen in een elektrische auto. Dat zie je vooral aan de snelle toename van het aantal laadpalen. 

Overal in de regio zijn inwoners actief om individueel of samen maatregelen te nemen om te verduurzamen.

Hulp voor inwoners

Veel inwoners kunnen wel wat hulp gebruiken bij het verduurzamen van hun woning. In de regio Drechtsteden zijn verschillende organisaties actief. 

Drechtse Stromen

De vrijwillige energiecoaches van Drechtse Stromen helpen inwoners in de regio bij het besparen op energie en het verhogen van het comfort in huis. Bekijk het filmpje.

Energiehulp

In Dordrecht, Papendrecht en Hendrik-Ido-Ambacht kun je de Energiehulp inschakelen. De Energiehulp helpt je om je huis energiezuiniger te maken. Tijdens een bezoek krijg je gratis materialen, zoals ledlampen, tochtstrips of radiatorfolie. Deze worden gelijk in je huis aangebracht. Je krijgt ook tips om slim om te gaan met energie. 

Het Nieuwe Wonen

In Sliedrecht en Hardinxveld-Giessendam kunnen inwoners terecht bij de energiecoaches van Het Nieuwe Wonen.

Zelf aan de slag? Bezoek het online loket!

Het energieloket van de regio Drechtsteden: duurzaam-drechtsteden.nl

Heb je plannen om zelf je huis of bedrijfspand te verduurzamen? Bezoek dan het online platform Duurzaam Drechtsteden. Daar vind je tips en informatie en alle lopende acties in de verschillende gemeenten.

Naar www.duurzaam-drechtsteden.nl

Misschien vind je dit ook interessant?

Er speelt veel binnen de energietransitie in de regio. Wil je bijvoorbeeld weten wat jouw gemeente in de regio Drechtsteden doet op het gebied van de energietransitie? Of wil je alles weten over aardgasvrij wonen, of werken binnen de energietransitie? Dit en meer hebben we gebundeld! Je leest het via onderstaande link.


Interessante artikelen en links

Deel deze pagina