Meer info Meer info    
             
  De Drechtsteden gaan voor nieuwe energie!   Wat is het?    Ik wil iets doen    Ik wil meer weten    Hoe ver zijn we al?    
             
    NIEUWS      |      AGENDA      |      DOWNLOADS      |      AARDGASVRIJ      |      ENERGIE BESPAREN      |      ZELF OPWEKKEN      |      DUURZAAM VERVOER    
             
             
   

Documenten  Zelf energie opwekken

       
 
Hardinxveld-Giessendam
             
             
     

Om ervoor te zorgen dat we in 2050 energieneutraal zijn, gaan we ook een groot deel van onze energie zelf opwekken. Het plaatsen van zonnepanelen ligt dan het meest voor de hand. Ook in de Drechtstedengemeentes worden tal van initiatieven genomen.

Voor huiseigenaren

Voor huiseigenaren zijn zonnepanelen behalve milieuvriendelijk ook zeker winstgevend en daarom een waardevolle investering. Kijk op www.milieucentraal.nl voor tips en achtergrondinformatie. Het Regionaal Energieloket organiseert regelmatig groepsaankopen binnen gemeentes, ook in de Drechtsteden.

Er zijn ook mogelijkheden om samen zonnestroom op te wekken op een groot dak in de buurt. Handig als u bijvoorbeeld geen (geschikt) dak heeft voor zonnepanelen of als u beperkte ruimte heeft voor zonnepanelen op uw dak. Het regionale inwonersinitiatief Stichting Drechtse Stromen ontwikkelt hiervoor projecten onder de naam ‘Zon op andermans dak’. Er zijn inmiddels al 7 collectieve zonnestroomsystemen in de Drechtsteden gerealiseerd met totaal 2.300 zonnepanelen en er zijn nieuwe projecten in ontwikkeling.


BTW terugvragen

Als u als particulier zonnepanelen aanschaft, kunt u de BTW op uw aankoop terugvragen bij de Belastingdienst. Lees hier het stappenplan.


Initiatieven in de regio

Download Zonnepark Crayesteijn

In 2020 realiseren we in de Drechtsteden een collectieve inkoop voor 'zon op bedrijfsdaken' in het kader van de SDE+ subsidieronde in maart 2020.


Bedrijven

Lees hier meer over de (subsidiemogelijkheden) voor bedrijven.


Huurders

Wilt u weten wat de mogelijkheden zijn om zelf energie op te wekken ? Informeer bij uw woningcorporatie of neem contact op met uw verhuurder.


Lijn

Meer lezen?

De Drechtsteden hebben de Regionale Energie Strategie (RES) geactualiseerd. De RES beschrijft hoe de opwekking en opslag van duurzame elektriciteit, als ook de energie-infrastructuur vorm krijgt in de regio.     
             
      Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van de inhoud en achtergronden van de energietransitie in de Drechtsteden? Meld u dan hier aan voor de nieuwsbrief!